Koeien naar buiten bij Richard KorrelMaandag 20 maart opende Epke Zonderland de staldeuren van Maatschap Korrel in Ouderkerk aan de Amstel, deelnemer Proeftuin Veenweiden. Het startsein voor het weideseizoen 2017. Schoolklassen en pers konden genieten van de swingende lentekriebels van Richards koeien.

Warming up voor start weideseizoen

Al ruim voor 11.00 uur was het een vrolijke boel op het bedrijf van Richard Korrel. Twee schoolklassen met enthousiaste kinderen kregen een rondleiding door het bedrijf, konden koeien aaien en in de melkstal kijken. Bovendien kregen ze een warming up van niemand minder dan turnkampioen Epke Zonderland. De kinderen vinden weidegang heel logisch: volgens hen genieten koeien buiten van échte vrijheid!

Koeiendans vrolijk begin van weideseizoen

Ondanks het natte lenteweer gingen de koeien in rap tempo door de staldeur die door Epke werd geopend. De buitenlucht, het verse gras en de vrijheid waren reden voor de beroemde koeiendans. Aanwezigen waren hoorbaar verrast door de bijzondere sprongen en ‘moves’ van de dames.

Voor Richard is weidegang niet weg te denken in zijn bedrijfsvoering. Ook omdat weidegang veel minder ammoniakemissie geeft dan opstallen. Het is een van de speerpunten in Proeftuin Veenweiden en krijgt daarbinnen de komende jaren extra aandacht om te onderzoeken hoe we o.a. de beweidingsduur kunnen optimaliseren/maximaliseren in een weideseizoen.