Dansendekoeien bij JaapSchep

Ook dit jaar gingen de koeien van Jaap en Rianne weer dansend de wei in! Door het aanhoudende natte voorjaarsweer kon dat pas eind mei, een maand later dan gepland. Maar op 28 mei was het dan zover en konden de koeien eindelijk de wei in… Een vrolijke en feestelijke gebeurtenis voor dier én mens!

Die zaterdag opende Jan Vente, wethouder gemeente Krimpenerwaard, om 10.30 uur de staldeuren en gingen de bijna 500 melkkoeien naar buiten. Voor alle dames een groot feest. Na een winter op stal willen ze de wei wel in!

De koeiendans is inmiddels al een paar jaar een groot succes waar heel veel publiek op af komt. Ook nu waren weer heel veel mensen aanwezig om dit mee te maken.

Voor Jaap en Rianne is weidegang een must en is het niet weg te denken in de bedrijfsvoering. Omdat weidegang veel minder ammoniak emissie geeft dan opstallen, is dit ook een belangrijke maatregel binnen de proeftuin om de ammoniak emissie te reduceren. In de komende jaren zal daarom ook extra aandacht gegeven worden aan het optimaliseren/maximaliseren van de beweidingsduur in een weideseizoen.

Dansendekoeien-JaapSchep2 Dansendekoeien-JaapSchep3 Dansendekoeien-JaapSchep4 Dansendekoeien-JaapSchep5

Kijk voor meer informatie over Koeiendans 2016 op de Facebookpagina van Kaasboerderij Schep; https://www.facebook.com/kaasboerderijschep/


>> Meer informatie over deelnemer Jaap Schep