Pilotboeren Proeftuin Veenweiden

De 10 geselecteerde pilotboeren, die deelnemen aan Proeftuin Veenweiden doen het de komende 3 jaar niet alleen! Elke boer vormt een team met collega melkveehouders. Bij een team is samenwerking belangrijk voor het bepalen en behalen van resultaat. Dat geldt ook voor de deelnemers aan de Proeftuin: met elkaar werken aan méér dan alleen een individuele prestatie. Wat je met elkaar bereikt is van belang voor de hele sector! De teamgenoten gaan aan de slag om de praktijkgerichte maatregelen uit te testen op hun bedrijf. En delen onderling hun ervaringen en eventuele bezwaren of verbetersuggesties. Zo wordt Proeftuin Veenweiden een gezamenlijke challenge!

Pilotboeren Proeftuin VeenweidenNa de zomervakantieperiode start begin september de werving van zo’n 90 melkveehouders in de westelijke veenweiden. Daarbij kijken we naar locatie en type bedrijf, specifieke uitdaging om aan te werken en interesse.

Ook mee verkennen, testen en toepassen?
Doe mee en meld u aan bij de Proeftuin Veenweiden

Bekijk op proeftuinveenweiden.nl/deelnemers de profielen van de koplopers. Wat hen motiveert en waarmee ze actief aan de slag zijn of gaan.